Industrijska automatizacija - Daljinsko GSM upravljanje | WebOrigo Blog

Industrijska automatizacija - daljinsko GSM upravljanje

Feltöltés dátuma:

WebOrigo je 2020. godine ušao na novo tržište u području rješenja industrijske automatizacije. To je bilo očigledno jer je omogućilo našoj kompaniji da proširi svoj portfolio proizvoda, koristeći svoje iskustvo u razvoju softverskih rešenja zasnovanih na oblaku. Dakle, sveukupno, možemo pružiti uslugu veće dodane vrijednosti kao da smo se specijalizirali isključivo za softver.

Naši projekti uglavnom koriste GSM (tj. mobilnu komunikaciju, poput SMS-a ili telefonskih poziva) i rješenja zasnovana na internetu, koja se mogu koristiti za automatsko otvaranje vrata, kontrolu uređaja za zaključavanje ili čak daljinsko uključivanje strujnog kruga.

Prvo smo koristili hardver za daljinsko upravljanje baziran na GSM-u u slučaju Ozone Air Kft., koji su oni mogli integrirati u vlastitu mašinu, omogućavajući tako daljinsko upravljanje, čime se uštedi mnogo radnih sati.

Ozone Air Kft. pruža prečišćavanje zraka ozonom, opslužujući civilne i industrijske potrošače. U njihovom slučaju smo mogli pomoći u čišćenju zraka u mlinarskoj industriji, ugradnjom daljinskog upravljača, čime smo uštedjeli potrebu za ručnim uključivanjem i isključivanjem strojeva.

Ove godine ćemo se baviti daljim razvojnim projektima industrijske automatizacije i ovo područje će postajati sve snažnije područje naše kompanije uz ostale tri strateške oblasti. I ovdje važi da volimo rješavati probleme u kojima možemo biti pioniri.

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Online plaćanje karticama postaje sve popularnije

Prije nekoliko godina, kada je plaćanje putem interneta karticama već bilo u punom zamahu, kupci su i dalje imali mnogo veću vjerovatnoću da se odlučuju za gotovinsko plaćanje umjesto kartičnog plaćanja. Posljednjih godina (uglavnom zbog pandemije) ostavili smo po strani naše strahove i broj ljudi koji koriste online plaćanje karticama počeo je značajno da raste.

DealBot - Pametan dealbot koji se može ugraditi u webshop

TEO, dealbot NutriDeal web prodavnice je spreman. DealBot je zajednički proizvod NutriDeal web prodavnice i WebOrigo-a, koji je u potpunosti naš razvoj. Sta je to tačno? Web prodavnica je citirana u našem članku.