Integracija hardvera | WebOrigo
Integracija hardvera banner image WebOrigo

Integracija hardvera

Uobičajeni zahtjev naših kupaca je povezivanje neke vrste hardvera na bazi Cloud-a, u realnom vremenu, sa softverom. To može biti softver razvijen od strane nas, eksterni sistem, hardver vlastite proizvodnje ili eksterni: u svakom slučaju, zahtjev je da se implementira komunikacija između njih, jer na taj način možemo učiniti procese automatiziranijim.

Stojimo Vam na usluzi da vas savjetujemo o problemima u konekciji sa hardverom i njegovim integracijama. Poslednjih godina, povezali smo eksterni provajderom-isporučeni API na mnoge od naših sistema razvijenh po mjeri klijenta.

Izvodljivi kanali komunikacije
Automatsko otvaranje vrata
GSM bazirana veza podataka
Čitač QR kodova
Barkod čitač
Praćenje
Ulazna kapija

Studija slučaja

Jedna od obaveza naših klijenata je čišćenje silosa za žito. Izazov u ovom projektu bila je lokacija ovih silosa za žitarice budući da se nalaze daleko od naseljenih mjesta, gdje je internet konekcija slaba i ponekad nedostupna. Tako smo uspjeli ostvariti najbržu komunikaciju sa silosima na GSM bazi. Razvili smo ciljni hardver koji se može koristiti za daljinsko upravljanje procesima čišćenja silosa putem SMS-a, tako da su mogli kontrolisati krug koji pokreće i zaustavlja procese, daljinski u bilo kojem trenutku.

Jedan od naših omiljenih projekata bila je implementacija sobe za simulatore. Vlasnik je sanjao prostoriju za zabavu u trgovačkom centru u koju članovi mogu ući bez posredstva recepcije. Za realizaciju plana obezbijedili smo sistem za rezervaciju i integraciju automatskog otvaranja vrata, nakon čega je korisnik koji je imao važeću rezervaciju morao samo da pritisne dugme za otvaranje u aplikaciji nakon čega su vrata već otvorena i korisnik se našao u sobi.

Get in touch with us!

Our employees will contact you as soon as possible.

CEO of weborigo is gergely greczi
Gréczi Gergely Chief Executive Officer & Founder at WebOrigo

Često Postavljena Pitanja

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Recommended services