Usluge domena i servera | WebOrigo
Usluge domena i servera banner image WebOrigo

Usluge domena i servera

Najvažnija karakteristika naziva domena je da je lako pamtljiv. Za kreiranje web stranice potrebno nam je jedinstveno, još neiskorišteno ime domena.

Dobar domen izražava suštinu web stranice, a korisniku će ostati za pamćenje, pa će se lako vratiti na našu web stranicu i vjerovatnije će je preporučiti svojim prijateljima. Da bismo povećali njegovu efikasnost, važno je da odaberemo ime koje je kratko, lako pamtljivo i relevantno.

Bitno je šta ime znači, a važno je da bude upečatljivo, kratko i izražajno. Odabir ovoga ovisi o poslu, kao i o tome gdje želite kupiti naziv domena. Pored grafičkog dizajna i izrade web stranica/web prodavnice, naša kompanija se bavi i prodajom domena i servera, tako da ne morate prelistavati brojne ponude ako želite koristiti profesionalnu i sveobuhvatnu uslugu.

Preko naših partnera dostupna su proširenja za sve zemlje na svim kontinentima, čak i one u kojima je potreban lokalni predstavnik za podnošenje zahtjeva ili je potrebna lokalna adresa. Osim toga, možemo vam pomoći da se registrujete ne samo sa ekstenzijama za zemlju, već i sa jedinstvenim, takozvanim gTLD-ovima.

2000+ Domenskih ekstenzija dostupno
1-3 Rok isporuke dana
Ekstenzije za zemlju
Međunarodne ekstenzije
Registracija i pravna administracija
Domensko savjetovanje

Skladištenje i jedinstvena adresa e-pošte

Kada kupujete domen, takođe možete generisati jedinstvenu adresu e-pošte za svoju kompaniju. Iako ovo može izgledati kao mala stvar, sa estetskom koorporativnom adresom e-pošte možemo povećati povjerenje korisnika u našu kompaniju slikajući profesionalniju sliku.

Ako želite da pokrenete malu web prodavnicu ili web stranicu, vjerovatno je dovoljno da imate prostor za skladištenje i potrebno vam je serversko rješenje. Kao i kod izbora servera, možemo vam pomoći i pri odabiru prostora za skladištenje.

Fiksno skladištenje


 

Neograničeno skladištenje


 

Usluga e-mail adrese


 

O serverima

Šta znači server?

Ako planirate web stranicu, portal, web prodavnicu s više posjetitelja ili aplikaciju, tada prostor za pohranu neće biti dovoljan. Za ovo preporučujemo našu uslugu hostinga servera.

Namjenski server

Naš serverski park u Italiji i Češkoj ima najviši nivo Rating 4, ISO: 27001, CISPE (Asocijacija Cloud Infrastructure uslužnih provajdera u Evropi) proglasio je sertifikat, a nalazi se u serverskom centru našeg partnera, a to je vodeći Cloud provajder u Evropi, sa 100% usklađenošću sa GDPR-om. Mnoge multinacionalne kompanije i kancelarije lokalne samouprave biraju naš serverski hosting, koji obezbeđuje najveću postojeću dostupnost.

Ovi serveri i serverski parkovi su izuzetno pouzdani i mogu izdržati čak i peripetije prirode: statički su, besprijekorno dizajnirani, a njihov nesmetan rad osiguravaju vlastiti dizel agregati. Ništa to ne dokazuje više od činjenice da su preživjeli češki uragan 2004. i da su mogli nesmetano dostaviti podatke tokom uragana.

Naši sistem administratori obavljaju sve poslove, od instalacije do rada servera, ne morate ništa da radite osim da sjedite, povjerite teži dio posla nama. Osim upravljanja serverima, preuzimamo i rad serverskih parkova, tako da veličina projekta nije bitna, uvijek možete računati na nas.

VPS

VPS (Virtualni privatni server) nije ništa drugo do virtuelni privatni server, ali se može nazvati i virtuelnim namjenskim serverom. Ukratko, VPS je virtuelna mašina koja se može koristiti kao dio internet hosting usluge.

Suština virtuelnih namenskih servera je da fizičke servere visokih performansi dele nekoliko manjih, samostalnih virtuelnih servera sa odvojenim resursima. Oni su na mnogo načina ekvivalentni fizičkim serverima, ali ih je lakše instalirati i konfigurisati - jer su VPS-ovi zasnovani na softveru. Njihova upotreba može biti izuzetno korisna jer su mnogo isplativiji od fizičkih namjenskih servera, ali je važno napomenuti da budući da je hardver podijeljen na više virtuelnih servera njihov učinak može biti niži u odnosu na namjenski server.

VPN

VPN (Virtualna privatna mreža) znači virtuelna privatna mreža. Zbog njenog naziva možemo pretpostaviti da korištenjem ove mreže možemo osigurati da se naš računar ne može pratiti.

Ako koristimo virtuelnu privatnu mrežu, naš računar se povezuje na VPN server umjesto na vaš ISP-a (provajdera internetskih usluga) putem sigurne, šifrovane veze. VPN server se zatim povezuje na web lokaciju koju tražite. Tamo se detalji vaše posjete bilježe na uobičajen način, ali na osnovu IP adrese VPN servera, a ne IP adrese vašeg računara. To otežava neovlaštenim osobama da pronađu naše uređaje, a pregledavanje može biti mnogo sigurnije.

Često Postavljena Pitanja

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Recommended services