Hosting servera | WebOrigo
Hosting servera banner image weborigo

Hosting servera

O hostingu servera

Zašto je povoljno prepustiti se hosting-u našeg servera?

Ako već imate postojeći server, onda sam siguran da znate, da nije dovoljno da ga jednom podesite, pa samo pustite da radi, već je potrebno stalno održavanje. Održavanje hardvera, preuzimanje ažuriranja i mnogi drugi zadaci potrebni su za hostovanje servera.

Uobičajeno je da naši klijenti nemaju dovoljno radne snage; nemaju vremena da upoznaju serverski sistem koji će biti implementiran. U ovom slučaju, dobra je ideja da se koristi uluga server hostinga; na ovaj način tehničari mogu preuzeti odgovornost za optimalan rad servera bez problema, bez pristupa internim podacima kompanije.

Stoga se kompanija može baviti i drugim stvarima, a ako dođe do bilo kakvog problema sa serverom možemo ga odmah vidjeti i riješiti. U današnjem tržišnom i ekonomskom okruženju, osnovni je zahtjev da možemo brzo i sigurno doći do informacija gdje god i kad god su nam potrebne.

Prednosti hostinga

Uvijek dostupan

U današnjem tržišnom i ekonomskom okruženju osnovni je zahtjev da možemo brzo i sigurno doći do informacija gdje god i kad god su nam potrebne. Serveri koje implementira i kojima upravlja naša kompanija pouzdano i stabilno opslužuju IT sistem Vaše kompanije svaki dan u godini. Naši serveri mogu zadovoljiti potrebe svih korisnika; u međuvremenu, pohranjuje i pruža trenutni pristup svim informacijama u njemu.

Stalni nadzor

Naši tehničari konstantno nadziru i pregledaju server uz pomoć našeg sistema za nadzor, tako da uvijek radi pouzdano i stabilno. Sve probleme možemo brzo uočiti I u većini slučajeva smo u mogućnosti da ih brzo riješimo, kako bi vaš server mogao nesmetano raditi.

Maksimalna sigurnost

Zahvaljujući najnovijim tehnologijama, skladištenje i konekcija su potpuno sigurni, što garantuje da nijedna neovlašćena osoba neće imati pristup podacima vaše kompanije. Štaviše, na serverima je pokrenuta stalna zaštita od virusa I preko zaštitnog zida, tako da su vaši podaci sigurni od bilo kakvog napada ili virusa.

Nema gubitka podataka

Istovremeno sa upload-om, učitavamo sve podatke koje koriste korisnici – uključujući mejlove kompanije i sistem upravljanja – na server . Na ovaj način je zagarantovano očuvanje svih podataka; osim toga, nivoi autorizacije se neće mijenjati tako da svako može doći do informacija za koje je ovlašten.

U toku rada centralizovani podaci se pohranjuju dnevno, pa čak i po satu, a mi pratimo cijeli proces tako da nema šanse za gubitak podataka.

Vrsta usluga

Monitoring

Koristimo međunarodno priznati sistem za praćenje koji je razvio Zabbix, za praćenje naših servera i softvera koji na njima radi. Ovaj sistem je u stanju da prati skladištenje i potrošnju energije hostinga, ranjivost softvera i šalje obaveštenje o prezasićenosti servera. Svake minute čuva korisničke podatke, tako da možemo prikupljati informacije i retroaktivno.

Skalabilnost

Skalabilno poslovanje je izuzetno važno za svaku kompaniju. Ne samo da nudimo usluge za to, već dajemo i ugovornu garanciju. Kao dio naše usluge skalabilnosti, serveri su dizajnirani tako da je svaki parametar skalabilan na barem deset puta svoju veličinu. Čak i ako vam je potrebna samo dodatna pohrana, računarski kapacitet, samo nekoliko postavki, a mi takođe možemo uključiti i veće potrebne resurse.

Oporavak od katastrofe - automatizovano

Sa našom automatizovanom uslugom rezervnih kopija, možemo obezbijediti rezervne kopije svake minute za cijeli server ili njegove dijelove. Oni se mogu vratiti u nekoliko minuta, na ovaj način u slučaju gubitka podataka možemo vratiti vaš sistem što je brže moguće. Sigurnosne kopije se pohranjuju šifrirane na geografski različitom mjestu zaštićene od posljedica bilo kakve katastrofe ili krađe podataka.

Oporavak od katastrofe – priručnik

Uz našu uslugu ručnog backup-a, pružamo sličnu uslugu kao i automatizovano sigurnosno kopiranje, ali sve radimo ručno, na posebnom tvrdom disku rezerviranom isključivo za naše klijente. Ovaj tvrdi disk čuvamo u zasebnom, zaključanom sefu. Ručno sigurnosno kopiranje je korisno kada bi bilo preskupo automatsko spremanje datoteka svaki dan u koracima jer su datoteke prevelike. Klasični primjeri su video zapisi i drugi multimedijalni fajlovi.

Prioritetna nadogradnja

Softver instaliran na serveru uvijek mora primati potrebna sigurnosna ažuriranja. U sklopu naše usluge, između ostalog, obavezujemo se da ćemo pratiti dolazak najnovije verzije softvera za svaki instalirani softver te upravljati i ažurirati ih prema njihovom prioritetu.

Nadogradnja osnovnog sistema

Ne pružamo samo prioritetne nadogradnje, već ažuriramo i sam server u slučaju da se pojavi novo sigurnosno ažuriranje ili se pronađe sigurnosni propust.

Garancija dostupnosti

Najvažniji parametar za našu uslugu je garancija dostupnosti. U sklopu ugovornog okvira, obezbjeđujemo dostupnost 99,5%, 99,9% ili čak 99,99% vremena. To znači da ispade zakazujemo za periode sa najmanjim prometom.

Često Postavljena Pitanja

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Recommended services