Masovni SMS: 95% stopa otvaranja | WebOrigo

Masovni SMS: 95% stopa otvaranja

Feltöltés dátuma:

Unatoč širokoj upotrebi aplikacija koje prenose audio i video, i dalje radije čitamo i otvaramo tekstualne poruke koje se šalju nama lično. Slanje masovnog SMS-a kao direktne marketinške komunikacije je također korisno iz ovog razloga, između ostalih faktora.

Jedinstvena cijena tekstualnih poruka može se smatrati konkurentnom, uglavnom zbog toga što metod slanja masovnih SMS poruka ima stopu otvaranja od oko 95%. Za razliku od glasovnog poziva, malo je vjerovatno da će običan SMS osramotiti ciljnu osobu, a iskustvo pokazuje da je marketinški kontakt zasnovan na drugoj metodi (npr. glasovni poziv) mnogo teže podnijeti za primaoca nego SMS, na primjer. Informacije primljene u tekstualnom formatu su također dostupne i tačne.

Stoga, prilikom slanja ovakvog masovnog SMS-a, možemo reći da izbjegavatepretencioznost i previše ličan odnos, te da se ovakva kampanja uvijek može segmentirati na pravu ciljnu grupu i na taj način izbjegavati neodobravanje onih koji su manje zainteresovani. Još jedan argument u korist masovnih SMS kampanja je da se dokumentacija povezana s kampanjom može preuzeti i arhivirati kao cjelina.

Sve u svemu, ove naizgled personalizirane SMS poruke imaju visoku stopu otvaranja, a pošiljalac čak može vidjeti ko "nije primio" poruku. SMS kao tekstualna poruka ima težinu i mi više volimo da ga otvorimo nego da podignemo telefon ili otvorimo svoje Messenger poruke, na primjer, ako unaprijed znamo da ćemo se suočiti s marketinškom kampanjom. Osim toga, pošto je rezervisana, primaoci neće biti iznenađeni, uplašeni ili posramljeni i mnogo je verovatnije da poruka ispunjava svoj cilj, a ne samo da stigne do primaoca.

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Online plaćanje karticama postaje sve popularnije

Prije nekoliko godina, kada je plaćanje putem interneta karticama već bilo u punom zamahu, kupci su i dalje imali mnogo veću vjerovatnoću da se odlučuju za gotovinsko plaćanje umjesto kartičnog plaćanja. Posljednjih godina (uglavnom zbog pandemije) ostavili smo po strani naše strahove i broj ljudi koji koriste online plaćanje karticama počeo je značajno da raste.

DealBot - Pametan dealbot koji se može ugraditi u webshop

TEO, dealbot NutriDeal web prodavnice je spreman. DealBot je zajednički proizvod NutriDeal web prodavnice i WebOrigo-a, koji je u potpunosti naš razvoj. Sta je to tačno? Web prodavnica je citirana u našem članku.