Potencijal TikToka kao nove platforme | WebOrigo

Potencijal TikToka kao nove platforme

Feltöltés dátuma:

Vjerovatno nikoga ne treba upoznavati sa TikTokom i kulturom i kultom oko njega. Širenje aplikacije širom svijeta vezano je za 2018. godinu i od tada je preuzela vođstvo među dostupnim aplikacijama i trenutno drži vodeću poziciju. Glavna ideja aplikacije je prisustvo kratkih, ali gotovo nemjerljivih videa koji omogućavaju korisnicima da budu i generatori i potrošači sadržaja u isto vrijeme.

Kakve se mogućnosti kriju u aplikaciji koja je prvenstveno namijenjena mladima?

Zabava

Šansu za zabavu kao svrhu aplikacijene treba zanemariti (posebno u pandemijskoj situaciji). Što je aplikacija zabavnija, to više preuzimanja može generisati. TikTok već ima veliku popularnost, posebno među „mladima“, ali počinje snažno da privlači i stariju starosnu grupu. Dakle, činjenica da može angažovati i zabaviti korisnika na duži period (pošto se može personalizovati) sama po sebi predstavlja ogroman potencijal.

Orijentacija

Lako ova platforma nije glavni izvor informacija za korisnike, TikTok ima ulogu orijentacije među vijestima iz svijeta. Takođe je dobro poznato da gomila korisnika može pokupiti neke od kontroverznijih vijesti i podržati ili se usprotiviti određenom pitanju. Stoga je važno napomenuti da je TikTok, kao aplikacija, također izvor orijentacije, posebno za korisnike koji ne preferiraju pisanu štampu.

Karijera

Danas se masovno pojavljuju pjevači, plesači i umjetnici, koji se smatraju talentovanim. S obzirom da je to činjenica, činjenica je i da je iz istog razloga takvim pojedincima teško izdvojiti se iz mase. Na primjer, TikTok je savršen za ovo, jer ovdje svako može pokazati svoje područje talenta. Ako se rad osobe pravilno predstavi i uz malo sreće se pokupi, ima priliku da se izvuče iz "petominutne slave" i ostvari željene planove u karijeri.

Reklama, reklama, reklama…

Ostavljeno kao posljednji aspekt je najjači potencijal u aplikaciji: promocija. Kako se reklame pojavljuju u aplikaciji, to može imati snažan uticaj na mlade korisnike. Bilo da se radi o restoranu, kafiću ili brendu bilo kojeg proizvoda ili druge usluge, prikazivanje njihovih oglasa na TikTok-u nosi veliki potencijal.

Sve u svemu, platforma i njene inherentne mogućnosti privući će pojedince, za sada, koji preuzimaju aplikaciju samo iz zabave ili mogu uspješno prodati nešto, odnosno proizvod, uslugu ili možda sebe.

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Online plaćanje karticama postaje sve popularnije

Prije nekoliko godina, kada je plaćanje putem interneta karticama već bilo u punom zamahu, kupci su i dalje imali mnogo veću vjerovatnoću da se odlučuju za gotovinsko plaćanje umjesto kartičnog plaćanja. Posljednjih godina (uglavnom zbog pandemije) ostavili smo po strani naše strahove i broj ljudi koji koriste online plaćanje karticama počeo je značajno da raste.

DealBot - Pametan dealbot koji se može ugraditi u webshop

TEO, dealbot NutriDeal web prodavnice je spreman. DealBot je zajednički proizvod NutriDeal web prodavnice i WebOrigo-a, koji je u potpunosti naš razvoj. Sta je to tačno? Web prodavnica je citirana u našem članku.