Online plaćanje kreditnom karticom | WebOrigo
Online credit card payment banner image with barion, stripe, simple pay, and paypal logos

Online plaćanje kreditnom karticom

O online plaćanju kreditnom karticom

Plaćanje kreditnim karticama je i dalje popularno, ali značajnu ulogu imaju i online plaćanja, koja su, suprotno starim vjerovanjima, potpuno sigurna i pouzdana. Naša kompanija je povezana sa brojnim provajderima, kao što su Revolut, Paypal, Stripe, Paylike, Barion, Borgun ili SimplePay. Preporučujemo implementaciju sistema online plaćanja za svaku pojedinačnu uslugu ili web prodavnicu.

Prednosti online plaćanja

Ova funkcija korisnicima čini proces kupovine što je više moguće jednostavnijim i praktičnijim. Ne moraju započeti poseban transfer; oni mogu upravljati transakcijom fleksibilno i za nekoliko sekundi, na web stranici ili bivajući preusmjereni na stranicu za plaćanje. To eliminiše opasnost da bi slučajno pogrešno upisali neke podatke, kao što je broj računa, i neugodnosti koje bi to moglo uzrokovati.

Prodavci će dobiti samo podatke koji se odnose na kupca, kupovinu i proizvode/usluge; samo će provajder usluga plaćanja putem interneta dobiti podatke o kreditnoj kartici, što pruža maksimalnu sigurnost za kupca.

Prodavac će primiti uplatu uglavnom odmah; ne moraju čekati danima niti razmjenjivati pisma sa kupcima o dospjeću plaćanja. Sve to znači da je online plaćanje kreditnom karticom jednostavno i praktično rješenje kako za poduzetnika tako i za njegove kupce.

Tehnologije

Pohrana plaćanja

Suština pohrane plaćanja je da se veći iznos zarobi, a zatim kasnije pusti. Klasičan primjer za to su pružatelji usluga iznajmljivanja automobila koji zadržavaju veći iznos kao zalog dok se automobil ne vrati.

Plaćanje tokenom

U slučaju plaćanja tokenom, imamo opciju da kasnije skinemo novac sa kartice kupca bez posebne dozvole. Klasično, sistemi usluga pretplate su ovakvi.

Jednokratna isplata

Jednokratno plaćanje koriste standardne internet prodavnice. Ovo je klasičan, tradicionalni model plaćanja, kada imamo mogućnost da platimo nakon unosa podataka o kartici, ali joj nakon toga niko neće imati pristup.

Proces plaćanja

Kupac u web prodavnici sastavlja korpu proizvoda koji zadovoljavaju njegove potrebe, daje podatke potrebne za isporuku i zatim bira plaćanje kreditnom karticom kao način plaćanja. Zatim će biti preusmjereni na stranicu za plaćanje, gdje se na interfejsu platnog servisa moraju navesti podaci o kartici (ime, broj kartice, datum isteka, trocifreni CVC ili CVV kod za validaciju). Nakon toga slijedi zahtjev za online autorizaciju za prihvatanje kartice. Ako ovo bude uspješno, transakcija će se izvršiti. Konačno, sistem preusmjerava kupca nazad u web prodavnicu, gdje će biti obaviješteni o uspješnosti transakcije - kako na stranici trgovine tako i putem e-pošte.

Sigurnost

Kojeg god provajdera usluga da odaberete, online plaćanje karticama je zagarantovano potpuno sigurno, a zahvaljujući korištenju najnovije tehnologije, podaci o vašoj kartici su maksimalno zaštićeni. Različiti pružaoci usluga koriste različita rješenja kako bi spriječili neovlaštene osobe da pristupe informacijama o korisnicima.

Prihvaćene kartice

U slučaju online plaćanja kreditnom karticom, imamo mogućnost korištenja različitih vrsta kartica. To uključuje VISA reljefne kartice, VISA Electron kartice (u zavisnosti od odluke banke koja je izdala karticu), V PAY kartice (u zavisnosti od odluke banke koja je izdala karticu), MasterCard reljefne kartice, MasterCard Electronic kartice ( zavisno od odluke banke koja je izdala karticu), Maestro kartice (u zavisnosti od odluke banke koja je izdala karticu) i kartice izdate isključivo za online plaćanja.

Većina provajdera prihvata Apple Pay, Google Pay rješenja za plaćanje, kao i manje uobičajene kartice, koje se uglavnom koriste izvan Evrope, kao što su American Express, Diners Club ili JCB.

Online konsultacije o plaćanju

Pružamo konsultantske usluge kako bismo pomogli našim partnerima da odluče između pružatelja usluga kartičnog plaćanja i fintech rješenja. Razlika u cijeni između usluga može biti tri ili četiri puta veća, pa je pažljiv odabir vrlo važan. Našim partnerima možemo pomoći putem online konsultacija.

References

In recent years, we have integrated online card payment solutions for countless companies. Be it in a webshop or an integrated application. You can easily multiply your revenue if you provide your customers a fast, easy and convinient way for their payments.

Često Postavljena Pitanja

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Recommended services