Razvoj web prodavnice | WebOrigo
Webshop development banner image

Razvoj web prodavnice

O web prodavnicama

Važnost web prodavnica

U protekloj godini veliki je naglasak stavljen na web prodavnice, zbog Covid-19 ograničenja ljudi su se više okrenuli kupovini putem interneta, a čini se da se taj entuzijazam neće promijeniti u bliskoj budućnosti. U web prodavnici možemo prodavati proizvode i usluge, ali njihov dobar kvalitet više nije dovoljan, jer će korisnik prvo vidjeti web prodavnicu, pa je jako bitno kako će to uticati na njega, kakav je njegov prvi utisak, te kakvo je korisničko iskustvo.

Vođenje web prodavnice

Kao operater, moramo čuvati podatke naših posjetitelja i pridržavati se propisa, što se sve više komplikuje s povećanim prometom podataka uzrokovanog redovnim kupovinom i registracijama. Web prodavnice za iznajmljivanje grade se na osnovu šablona, a budući da su sve rašireniji, na kraju će se u njima naći problemi i sigurnosne rupe, koje se mogu iskoristiti. Nasuprot njima, sa jedinstvenim rješenjima, nemoguće je naići na ove sigurnosne probleme. Ako se slučajno pronađe problem, programeri ga mogu odmah popraviti i ažurirati.

Osim toga, postoji stalna razvojna pomoć, zahvaljujući kojoj se web prodavnica može razvijati zajedno sa našom kompanijom. Čak i uz dodavanje novih funkcija, popusta ili promjena u internom softveru, on će ostati fleksibilan i nudi brzo rješenje za slučajne probleme.

Prednosti personalizovane web prodavnice

Ako je web prodavnica napravljena tako da odgovara našim očekivanjima, tada možemo ugraditi neograničen broj funkcija i imamo puno više razvojnih mogućnosti. Na taj način ćemo imati web prodavnicu koja je 100% izgrađena prema našim ciljevima i potrebnim procesima, ne sadrži nikakve nepotrebne funkcije, samo one koje su nam zaista potrebne. Ova personalizovana web prodavnica se može povezati sa našim CRM sistemom, na taj način možemo smanjiti vremenske troškove i troškove koji mogu nastati tokom administracije. Može se povezati sa sistemom naplate i internim sistemom dobavljača, tako da tok posla može biti mnogo brži i fleksibilniji.

Nažalost, kod iznajljenih web prodavnica može se desiti da se sistem pokvari zbog povećanog prometa (npr. zbog velike prodaje) i da ne može da služi korisnicima. Zbog toga možemo izgubiti potencijalne kupce, a ogroman je posao obnoviti svoj status i povratiti povjerenje kupaca. U poređenju s ovim personalizovane web prodavnice mogu dobro upravljati velikim prometom i opterećenjem, u većini slučajeva web prodavnica neće ni usporiti.

Zahvaljujući personalizovanom, korisnički orjentisanom interfejsu administratora, otvoriće nam se mogućnosti i u oblasti upravljanja, kao što je masovno postavljanje proizvoda, proizvoljni opis i dizajn slike. Ovaj interfejs, u poređenju sa iznajmljenim web prodavnicama, može se lako koristiti i naučiti, transparentan je i svaka jedinstvena ideja se može implementirati.

Zašto odabrati WebOrigo?

Možemo vidjeti mnogo dobrih i isto toliko loših web prodavnica koje mogu pokvariti korisničko iskustvo i zadovoljstvo. Ako želite profesionalnu, lijepu i jedinstveno razvijenu web prodavnicu, slobodno nas kontaktirajte. Najvažnije nam je da zajedno sa našim klijentom razvijemo jedinstvena rješenja koja će pomoći rastu poslovanja.

Naša prednost je što za razliku od drugih programera i administratora web prodavnice, radimo sa potpuno prilagođenim sistemom. S našim timom nećete raditi s web prodavnicom za iznajmljivanje koja je jedva prilagodljiva i teško se može ažurirati jedinstvenim funkcijama, već s personalizovanom prodavnicom koja će materijalizovati Vaše vizije. Možete pratiti razvoj web prodavnice od početka do kraja, a uvijek je možete ažurirati novim idejama i zapažanjima. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, garantujemo da ćemo doći do ideja zahvaljujući kojima će projekat biti sjajan i uspjeti.

Koraci razvoja web prodavnice

1

Planiranje

U svakom slučaju, naš tim će pripremiti dokumentaciju, koja sumira funkcionalnosti i potrebe web prodavnice.

2

Priprema žičanog okvira

Nakon što su planovi spremni, pripremit ćemo žičani okvir koji sadrži tačan kostur stranica. Štaviše, pripremamo mapu stranica, na taj način ćemo moći vidjeti kakve stranice će činiti web prodavnicu i kako će biti povezane.

3

Plan dizajna

Nakon što je žičani okvir pripremljen, naši grafički dizajneri će sastaviti dizajn web trgovine. Ovaj dizajn će biti završen tokom razvoja.

4

Front-end razvoj

Nakon što je dizajn završen, pripremit ćemo statički okvir web prodavnice, tehnički front-end. Ovo je okvir na koji se može kliknuti, ali još ne sadrži funkcije. Naknadno ćemo povezati funkcije.

5

Back-end razvoj

Nakon što je front-end razvoj završen, a animacije, dugmad, dizajn i pozicija vizuelnih elemenata prihvaćeni, sledeći korak je povezivanje funkcija, kao što su forme i dinamički elementi.

6

Testiranje, isporuka

Na kraju, stranica prolazi kroz programerske testove I testove klijenta. Nakon uspješnog završetka ovih i otklanjanja eventualnih problema, isporučit ćemo stranicu, a rad ili garantni rok može početi.

Korišćene tehnologije

Responzivni web dizajn

Danas je veoma važno da se naša web prodavnica može vidjeti u optimalnom obliku na svim uređajima – mobilnim telefonima, tabletima ili računarima – oni moraju da budu lako čitljivi i da se možemo lako kretati po njima. Pod responzivnim dizajnom koristimo fleksibilne elemente uz pomoć kojih možemo napraviti korisničke, transparentne i funkcionalne stranice.

Naša kompanija može pomoći ne samo u razvoju, već iu dizajnu, tako da će vaša web stranica izgledati lijepo i biti čitljiva na bilo kojem uređaju sa kojeg je korisnik posjeti.

Koje programske jezike koristimo za naše web prodavnice?

Za front-end razvoj web prodavnica koristimo najsavremenije jezike, kao što su HTML, CSS i JavaScript, te Vue na osnovu složenosti projekta.

Tokom backend razvoja uglavnom koristimo PHP, ali smo koristili mnoge druge jezike tokom naših prethodnih projekata. Kao što je Node.js ili Laravel. Od servera baze podataka, I MySQL i MongoDB su popularni u našim projektima.

Ranije smo razvijali i posebno za Cloud platforme, na projektima gdje su performanse opterećenja bile od primarne važnosti.

Korišćene tehnologije

Reference

Posljednjih godina kreirali smo više od 50 webshopova. To uključuje male trgovine s nekoliko proizvoda, kao i velike i složene sisteme.

Često Postavljena Pitanja

Sign up for our newsletter!

Sign up for our newsletter to be the first to know about our latest projects and technological innovations.

Preporučene usluge